Hoi hoi,
Ik gebruik nu sinds een tijdje een shampoo bar van Lush, namelijk de Jason and the argan oil shampoo bar. Soms heeft mijn haar echter net dat ietsje meer nodig. Het was nog eens tijd voor een bezoek aan de Lush winkel op de Meir in Antwerpen. Daar werd ik geholpen door een super vriendelijke verkoper, maar jammer genoeg weet ik zijn naam niet meer. Hij deelde zijn favoriete conditioner met mij, waardoor mijn keuze op de Jungle conditioner viel. Daarenboven heeft hij zijn uiterste best gedaan om mij te helpen met een shampoo bar waar ik over twijfelde. Dat is niet gelukt, maar misschien vertel ik hier later meer over…
Lush Jungle Solid Conditioner
Dit is een van de befaamde conditioners in vaste vorm van Lush. Dit wil zeggen dat ze zonder verpakking aangekocht worden. Zelf bewaar ik deze in een van Lush blikjes, die ook geschikt zijn voor bodybutters.
Lush heeft de conditioner tjokvol gevuld met tropisch fruit, oliën en cacaoboter. Hierdoor zal je haar kalmeren. Daarenboven zorgen verse vijgen, kumquat en passievrucht voor glans en hydratie van het haar. Het haar wordt ook gevoed door de bananen en avocado’s die opgenomen zijn in het product.
Ingrediënten
Fair Trade en Biologische Cacaoboter, Cetearyl Alcohol en Sodium Lauryl Sulfaat, Propyleen Glycol, Glyceryl Stearaat en PEG-100 Stearaat, Cetearyl Alcohol, Stearinezuur, Parfum, Soja Lecithine (Soya Lecithin), Verse Avocado (Persea gratissima), Verse Vijgen, Verse Biologische en Fair Trade Bananen (Musa paradisica), Passievruchtsap (Passiflora edulis), Verse Kumquat, Behenyl Trimethylammonium Chloride, Ylang Ylang-olie (Cananga odorata), Vetiverolie, Cypresolie, Cederhout Absolue (Cupressus funebris), Chlorofyl, Limonene, Cinnamal
- Cacaoboter wordt in cosmetica vaak gebruikt omwille van zijn zachte structuur. Hierdoor zijn ze makkelijk uitsmeerbaar. Daarenboven zal het zorgen voor een intense voeding van de huid.
- Cetearyl Alcohol wordt vaak gewonnen uit kokos- of palmolie. Het kan echter ook synthetisch gecreëerd worden. Dit ingrediënt wordt vaak gebruikt voor verzorging en/of emulsifier.
- Sodium Lauryl Sulfaat wordt vaak gebruikt als een schuimvormer in beautyproducten.
- Propyleen Glycol wordt gebruikt om vocht vast te houden in beautyproducten.
- Glyceryl Stearaat werkt als een vochtinbrenger. Daarenboven vertraagt deze het vrijgeven van water in huid en haar.
Mijn ervaringen
Ik heb deze conditioner al een paar keer gebruikt, zowel toen ik nog een bad had, als nu in de douche.
Een heel klein nadeel van deze conditioner bar is dat hij in natte handen heel erg glad wordt. Het is zeker niet de eerste keer en het zal ook niet de laatste keer zijn dat hij uit mijn handen floept. Zo storend is dit echter niet en ik vind dit totaal niet erg. Met een blokje zeep ga je dit uiteindelijk ook hebben.
Ik gebruik deze conditioner bar door deze over mijn haren te halen van de wortel tot de puntjes. Daarna probeer ik nog wat extra product op mijn handen te doen. Hiermee kam ik dan mijn haren. Nadien is het tijd om alles uit te spoelen.
Bij het uitspoelen voelt mijn haar onmiddellijk super zacht. Dit gevoel blijft ook na het wassen doorwerken, zij het wel in mindere mate. Mijn haar ziet er gezond en gevoed uit, terwijl het daarenboven heel mooi glanst.
Het enige wat ik minder vind aan dit product is de geur. Ik mis een van de typische zalige Lush geuren. Ik hoop eigenlijk dat ze extra conditioner bars gaan maken die qua geur gematched kunnen worden met een shampoo bar. Dat zou een heerlijk me time momentje zijn.
Ik ben echter heel tevreden over deze jungle conditioner bar. Deze ga ik zeker nog eens kopen.
Waar is de Jungle Conditioner Bar te koop en hoeveel kost deze bar?
Deze jungle conditioner bar is een innovatie van Lush. Voor een van deze bars betaal je er 9.95€. Je kunt deze zowel aankopen in de (Belgische) winkels of op de Nederlandse / Franse webshop.
Probeerden jullie eerder reeds een conditioner bar van Lush?
Ik vind van dit product de geur juist geweldig! Heel tropisch en zoet. Het effect klinkt goed bij jou, misschien dat ik hem weer een kans geef.